Friday, October 16, 2015

...

Husband ajak balik kampung.

At first I said no sebab macam nak rehat lagipun raya haji 2 minggu lepas baru balik Kuala Kangsar/Perlis.

Suddenly I changed my mind. Biarlah dia jumpa mak dia. Aku yang dapat pahala nanti. Sebab mak dia syurga dia. 

Aku pesan kat dia barang-barang untuk dia packing since masa aku decide to allow us balik kampung aku dah kat office. So he has to pack and aku balik kerja nanti terus gerak balik kampung.

Gerak dari KL pick up aku kt office dalam pukul 5.15pm. Jem. Isi minyak kat Petronas Jln Duta. Aku saja cakap nak air Chatime sebab ada jual situ. Saja ja cakap, tak beli pun xapa. Sekali dia beli. Peliknya kosong je dalam air tu. Dia tak tahu ke aku selama beli chatime tak pernah aku tak add bubble tu. Suke tau. Selama aku beli sebelum ni dia tak perasan ke yang aku order is tak pernah selain horlick. Tapi dia order hazelnut choc. Aku sentap. Malas aku nak bebel. Even at last habis jugak aku bedal. Well , dahaga kot 2.5 hours journey. Lols

Sampai Kole Kangsar dah 8.36pm. Dena ok je all the way sebabnya dia tidur je selepas sakan ngamok. Aku buka beg baju nak mandi and bersihkan diri. Kecewa lagi. Aku ada text husband apa yang perlu dia pack. Tapi macam so not in order. Haih. Geramnya.

Lagi geram bila nappy balm anak aku dia tak bawa jugak. Bila aku tanya kat mana dia kata aku tak pesan. Aku check balik msg terang-terang aku type nappy balm suruh bawa. Haih.

Rasa nak mogok. 

Tapi aku masih sabar ingatkan diri. 

Kita merancang, tuhan yang menentukan.

Masih ingat bait lagu Faizal Tahir "Kau dan aku mungkin tak sempurna"

Aiceh. So aku tengah cool kan diri ni.

Aku pun banyak tak mampu penuhi apa dia nak atau apa dia perlu mungkin di luar sedar aku.

Macamana aku cool kan keadaan ni aku harap dia pun cool kan jugak dengan aku.

Kita kan memang tak sempurna.

No comments: